Een belangrijk uitgangspunt van de analytische psychologie is dat ieder mens ernaar streeft die persoon te worden die hij werkelijk is (vanuit eigen kracht) en te doen wat hij werkelijk wil (uiting van eigen kracht). Als iemand geremd wordt in dit proces kunnen er blokkades en problemen ontstaan, die zich uiten in lichamelijke en psychische klachten.

Tijdens de vijfjarige opleiding Jungiaans Analytische Therapie aan het Jungiaans instituut te Nijmegen is mij steeds weer duidelijk geworden dat dit uitgangspunt op waarheid berust.

Een jaar na het behalen van mijn diploma Analytisch therapeut heb ik mijn MSc in Complementary, Psychosocial and Integrated Health Sciences behaald. Mijn scriptie had als onderwerp "Op eigen vleugels, van (on-)macht naar kracht".

Na een aantal jaar met veel plezier cliënten begeleid te hebben in mijn praktijk in Boxtel, ben ik vervolgens algemeen directeur geworden van het Jungiaans instituut en ik heb hier tot 2020 gewerkt.

Na een sabbatical, ben ik met veel enthousiasme weer gestart met een praktijk in de omgeving van mijn nieuwe woonplaats. Naast mijn passie voor de natuur, kunst en dieptepsychologie, is het begeleiden van mensen in hun proces om te worden wie ze werkelijk zijn, immers één van de dingen die ik het allerliefste doe.

Sinds 2008 ben ik lid van de Jungiaans Vereniging voor Analytisch therapeuten Nederland (JVATN) en sinds 2022 van de beroepsvereniging Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT).
Daarnaast ben ik ingeschreven in het kwaliteitsregister RBCZ (HBO register beroepsbeoefenaars natuurlijke gezondheidszorg) en aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG), centrum voor klachten- en geschillenafhandeling in de complementaire zorg.

Door middel van bij- en nascholing en het volgen van intervisie blijf ik mezelf ontwikkelen en wordt de kwaliteit van mijn begeleiding gewaarborgd.